08 May 2018

När AAK investerar i solceller på Centralkontorets tak i Karlshamn väljer de efter noggrann utvärdering Solect Power till totalentreprenör. Vi tackar för förtroendet och planerar nu för att göra ett riktigt fint jobb!

27 Apr 2018

I denna veckan har vi installerat 322 superfina solcellspaneler på Slottsgården i Sölvesborg åt Sölvesborgshem. Med millimeterprecision!

17 Apr 2018

Solcellsboom! Branschen växer i rekordfart när allt fler vill bli solelproducenter. Kanske går det lite för fort? Solceller håller länge, och en långsiktig satsning kräver långsiktigt tänk. Så ser vi på det. En bra affär idag ger en nöjd kund imorgon. Och då blir morgondagen både bra och lönsam. Poängen? Stressa inte, utan tänk igenom din investering och vem du gör den med. Det lönar sig, både idag och imorgon.

12 Apr 2018

Solect Power, nu kända ifrån tv, hjälper Brf Lyckansberg i Växjö att förverkliga sitt solcellsprojekt. #solcellsboom

04 Apr 2018

Solect Power har i flera år varit med och stöttat ansökningar om yrkeshögskoleutbildningar till solcellstekniker eller soleltekniker. Nu har äntligen en av dessa ansökningar gått igenom. TUC som yrkeshögskolan i Jönköping heter anordnar en distansutbildning. Är du intresserad?

23 Mar 2018

Nu är företaget Miljöassistans i Hässleholm solelproducenter. Vi tackar för förtroendet och önskar lycka till!

19 Mar 2018

I fjol kom Svensk Elstandard med ny utgåva av Elinstallationsreglerna. I avsnitt 712, Kraftförsörjningssystem med fotoelektriska solceller, fanns bland annat en standardiserad skylt som ska monteras vid anslutningspunkt, elmätare och den elcentral som omriktaren är ansluten till. Det är mycket bra att ta fram en standardskylt. Det är mindre bra att man inte väljer en skylt i två färger, så man kan göra en graverad skylt. Vi ifrågasätter också att bokstäverna "PV" sänder ett förklarandets ljusa skimmer till alla svenska elektriker. (Förkortning av PhotoVoltaics, engelska för solcellsteknik.) Men nu rättar vi in oss i standardledet och skrotar våra gamla graverade skyltar.

05 Mar 2018

Svenska folkets stöd för solenergi är starkt. 81% vill satsa mer. Vi jobbar vidare!

20 Feb 2018

Fler nyheter att glädjas åt. Vår partner Rödeby Elverk uppmärksammas och vinner Karlskrona kommuns Miljöpris 2017 för satsningen i vår gemensamma solcellspark norr om Rödeby. Det gillar vi!

19 Feb 2018

Vi gläds när våra kunder uppmärksammas. Här ett reportage i Kristianstadsbladet ifrån Brf Boken i Kristianstad - ett år efter att anläggningen togs i drift. Verkligen skoj!

09 Feb 2018

Nu är vi klara på taket på Aggarpsskolan, 330 st solcellsmoduler på plats. En vecka med mycket sol på jobbet - rättvist. 🙂 Kvarstår elektrisk inkoppling. Trevlig helg!

06 Feb 2018

Solen skiner och vi installerar solceller på nya Aggarpsskolan i Svedala. Vi är stolta och glada att återigen få leverera till Skanska.

14 Dec 2017

Om du tar plats i Malmö Live Skybar och blickar ut över staden kan du se ett flertal av våra solcellsinstallationer från ovan. Här är den senaste som vi gjort åt Vasakronan, 98 kWt på kvarteret Nereus. Byggnaden är miljöcertifierad enligt LEED på högsta nivå - Platinum. Fina grejor!

08 Dec 2017

Såhär glada är vi när vi får montera en fin solcellspark i Kivik. Ha en trevlig helg!

02 Dec 2017

Då det var ett tag sedan du hörde ifrån oss vill vi berätta att allt är bra och att vi jobbar på. Just nu är vi hos Vasakronan i Malmö och monterar. Till mörkrets inbrott... Ha det bäst!

20 Nov 2017

Ytterligare en solcellsinstallation under uppförande. Denna gång på Blekingesjukhuset i Karlskrona.

15 Sep 2017

I veckan återvände vi till Vasakronan i Nordstan i Göteborg för att utöka den befintliga solcellsanläggningen. Senast vi var på plats, i april 2015, var effekten per panel 260 W. Denna gången var effekten 300 W. Utvecklingen går framåt och Vasakronan ligger alltid i framkant!

02 Sep 2017

Oj, oj, oj. Regeringen höjer stödet till solcellsinvesteringar, från 390 miljoner kr per år till 915 miljoner kr per år från 2018. Tidernas satsning! #detmestaärännuogjort

01 Sep 2017

Idag har vi varit representerade på referensgruppsmöte i projektet "Sol i Syd", med Solar Region Skåne och Solstrålarna. En intressant dag som avslutades med besök i Sege Park i Malmö, där man var tidigt ute inom solcellsområdet och har byggt olika installationer genom åren.

15 Aug 2017

Sedan i fredags är vår anläggning på reningsverket i Höganäs i full drift! Här använder vi världsledande tysktillverkade solceller som ger el ifrån både fram och baksidan. Unikt!

04 Aug 2017

Projektet i Höganäs växer fram. Trevlig helg!

19 Jul 2017

Omedelbart efter vår sommarledighet kör vi igång nästa projekt. Solect Power ska installera 176 kWp solceller, monterade på marken vid Reningsverket i Höganäs. Utsättning och kabeldragning är gjord och vi ser fram emot att leverera en riktigt fin anläggning med ett superbra läge vid kusten. Glad sommar!

07 Jul 2017

En fin liten anläggning installerad och klar hos familj i Lyckeby. Egen elproduktion är som att odla egna grönsaker - det smakar så mycket bättre!

05 Jul 2017

De två senaste åren har Solect Power gått sådär 20-25 miljarder bättre än Vattenfall per år. Nu kommer det nyheter från den statliga energijätten. Vatttenfall ska investera upp till 1,5 miljard kr i solceller de kommande två åren. Den 1 juli startade de en affärsenhet som ska verka längs hela solcellsbranschens värdekedja. Spännande! Välkomna i branschen, önskar vi på Solect Power.