19 Jun 2018

Skoj när kunderna skickar kopia på sina elräkningar där summan att betala är 0 kr! Och det de har tillgodo förs över till nästa. :-)

18 Jun 2018

Ett litet tag sedan du hörde av oss. Vi hinner knappt inom kontoret emellan jobben. ;-) I förra veckan var vi bl. a. i Löddeköpinge och Fridlevstad. Soliga hälsningar!

08 Jun 2018

Solect Power får förnyat förtroende av Vasakronan i Malmö. Denna gång ska vi modernisera fastigheten Stapelbädden i Västra Hamnen. Solavskärmning av glas på söderfasaden byts till solcellspaneler och taket fylls med paneler vinklade mot öst och väst. Sammanlagd toppeffekt på 120 kWp, allt med den senaste tekniken. Att vara välkommen tillbaka är alltid vår målsättning! Nu firar vi med varsin glass. :-)

06 Jun 2018

Solenergin formligen väller in och intresset för solceller har aldrig varit större. Här ett foto på vår senaste installation i Svedala. Företaget Stråheds satsar förnybart i egen regi. #solpåjobbet

31 May 2018

Vi lever som vi lär och har såklart solceller på vårt kontor!

27 May 2018

Under de senaste två veckorna har vi jobbat med att installera solceller på Väsbyhemmet i Höganäs. Nio olika taksidor renoveras och förses med sammanlagt 300 paneler. Vädret har varit med oss hela tiden! #solpåjobbet

08 May 2018

När AAK investerar i solceller på Centralkontorets tak i Karlshamn väljer de efter noggrann utvärdering Solect Power till totalentreprenör. Vi tackar för förtroendet och planerar nu för att göra ett riktigt fint jobb!

27 Apr 2018

I denna veckan har vi installerat 322 superfina solcellspaneler på Slottsgården i Sölvesborg åt Sölvesborgshem. Med millimeterprecision!

17 Apr 2018

Solcellsboom! Branschen växer i rekordfart när allt fler vill bli solelproducenter. Kanske går det lite för fort? Solceller håller länge, och en långsiktig satsning kräver långsiktigt tänk. Så ser vi på det. En bra affär idag ger en nöjd kund imorgon. Och då blir morgondagen både bra och lönsam. Poängen? Stressa inte, utan tänk igenom din investering och vem du gör den med. Det lönar sig, både idag och imorgon.

12 Apr 2018

Solect Power, nu kända ifrån tv, hjälper Brf Lyckansberg i Växjö att förverkliga sitt solcellsprojekt. #solcellsboom

04 Apr 2018

Solect Power har i flera år varit med och stöttat ansökningar om yrkeshögskoleutbildningar till solcellstekniker eller soleltekniker. Nu har äntligen en av dessa ansökningar gått igenom. TUC som yrkeshögskolan i Jönköping heter anordnar en distansutbildning. Är du intresserad?

23 Mar 2018

Nu är företaget Miljöassistans i Hässleholm solelproducenter. Vi tackar för förtroendet och önskar lycka till!

19 Mar 2018

I fjol kom Svensk Elstandard med ny utgåva av Elinstallationsreglerna. I avsnitt 712, Kraftförsörjningssystem med fotoelektriska solceller, fanns bland annat en standardiserad skylt som ska monteras vid anslutningspunkt, elmätare och den elcentral som omriktaren är ansluten till. Det är mycket bra att ta fram en standardskylt. Det är mindre bra att man inte väljer en skylt i två färger, så man kan göra en graverad skylt. Vi ifrågasätter också att bokstäverna "PV" sänder ett förklarandets ljusa skimmer till alla svenska elektriker. (Förkortning av PhotoVoltaics, engelska för solcellsteknik.) Men nu rättar vi in oss i standardledet och skrotar våra gamla graverade skyltar.

05 Mar 2018

Svenska folkets stöd för solenergi är starkt. 81% vill satsa mer. Vi jobbar vidare!

20 Feb 2018

Fler nyheter att glädjas åt. Vår partner Rödeby Elverk uppmärksammas och vinner Karlskrona kommuns Miljöpris 2017 för satsningen i vår gemensamma solcellspark norr om Rödeby. Det gillar vi!

19 Feb 2018

Vi gläds när våra kunder uppmärksammas. Här ett reportage i Kristianstadsbladet ifrån Brf Boken i Kristianstad - ett år efter att anläggningen togs i drift. Verkligen skoj!

09 Feb 2018

Nu är vi klara på taket på Aggarpsskolan, 330 st solcellsmoduler på plats. En vecka med mycket sol på jobbet - rättvist. 🙂 Kvarstår elektrisk inkoppling. Trevlig helg!

06 Feb 2018

Solen skiner och vi installerar solceller på nya Aggarpsskolan i Svedala. Vi är stolta och glada att återigen få leverera till Skanska.

14 Dec 2017

Om du tar plats i Malmö Live Skybar och blickar ut över staden kan du se ett flertal av våra solcellsinstallationer från ovan. Här är den senaste som vi gjort åt Vasakronan, 98 kWt på kvarteret Nereus. Byggnaden är miljöcertifierad enligt LEED på högsta nivå - Platinum. Fina grejor!

08 Dec 2017

Såhär glada är vi när vi får montera en fin solcellspark i Kivik. Ha en trevlig helg!

02 Dec 2017

Då det var ett tag sedan du hörde ifrån oss vill vi berätta att allt är bra och att vi jobbar på. Just nu är vi hos Vasakronan i Malmö och monterar. Till mörkrets inbrott... Ha det bäst!

20 Nov 2017

Ytterligare en solcellsinstallation under uppförande. Denna gång på Blekingesjukhuset i Karlskrona.

15 Sep 2017

I veckan återvände vi till Vasakronan i Nordstan i Göteborg för att utöka den befintliga solcellsanläggningen. Senast vi var på plats, i april 2015, var effekten per panel 260 W. Denna gången var effekten 300 W. Utvecklingen går framåt och Vasakronan ligger alltid i framkant!