20 Feb 2018

Fler nyheter att glädjas åt. Vår partner Rödeby Elverk uppmärksammas och vinner Karlskrona kommuns Miljöpris 2017 för satsningen i vår gemensamma solcellspark norr om Rödeby. Det gillar vi!

19 Feb 2018

Vi gläds när våra kunder uppmärksammas. Här ett reportage i Kristianstadsbladet ifrån Brf Boken i Kristianstad - ett år efter att anläggningen togs i drift. Verkligen skoj!

09 Feb 2018

Nu är vi klara på taket på Aggarpsskolan, 330 st solcellsmoduler på plats. En vecka med mycket sol på jobbet - rättvist. 🙂 Kvarstår elektrisk inkoppling. Trevlig helg!

06 Feb 2018

Solen skiner och vi installerar solceller på nya Aggarpsskolan i Svedala. Vi är stolta och glada att återigen få leverera till Skanska.

14 Dec 2017

Om du tar plats i Malmö Live Skybar och blickar ut över staden kan du se ett flertal av våra solcellsinstallationer från ovan. Här är den senaste som vi gjort åt Vasakronan, 98 kWt på kvarteret Nereus. Byggnaden är miljöcertifierad enligt LEED på högsta nivå - Platinum. Fina grejor!

08 Dec 2017

Såhär glada är vi när vi får montera en fin solcellspark i Kivik. Ha en trevlig helg!

02 Dec 2017

Då det var ett tag sedan du hörde ifrån oss vill vi berätta att allt är bra och att vi jobbar på. Just nu är vi hos Vasakronan i Malmö och monterar. Till mörkrets inbrott... Ha det bäst!

20 Nov 2017

Ytterligare en solcellsinstallation under uppförande. Denna gång på Blekingesjukhuset i Karlskrona.

15 Sep 2017

I veckan återvände vi till Vasakronan i Nordstan i Göteborg för att utöka den befintliga solcellsanläggningen. Senast vi var på plats, i april 2015, var effekten per panel 260 W. Denna gången var effekten 300 W. Utvecklingen går framåt och Vasakronan ligger alltid i framkant!

02 Sep 2017

Oj, oj, oj. Regeringen höjer stödet till solcellsinvesteringar, från 390 miljoner kr per år till 915 miljoner kr per år från 2018. Tidernas satsning! #detmestaärännuogjort

01 Sep 2017

Idag har vi varit representerade på referensgruppsmöte i projektet "Sol i Syd", med Solar Region Skåne och Solstrålarna. En intressant dag som avslutades med besök i Sege Park i Malmö, där man var tidigt ute inom solcellsområdet och har byggt olika installationer genom åren.

15 Aug 2017

Sedan i fredags är vår anläggning på reningsverket i Höganäs i full drift! Här använder vi världsledande tysktillverkade solceller som ger el ifrån både fram och baksidan. Unikt!

04 Aug 2017

Projektet i Höganäs växer fram. Trevlig helg!

19 Jul 2017

Omedelbart efter vår sommarledighet kör vi igång nästa projekt. Solect Power ska installera 176 kWp solceller, monterade på marken vid Reningsverket i Höganäs. Utsättning och kabeldragning är gjord och vi ser fram emot att leverera en riktigt fin anläggning med ett superbra läge vid kusten. Glad sommar!

07 Jul 2017

En fin liten anläggning installerad och klar hos familj i Lyckeby. Egen elproduktion är som att odla egna grönsaker - det smakar så mycket bättre!

05 Jul 2017

De två senaste åren har Solect Power gått sådär 20-25 miljarder bättre än Vattenfall per år. Nu kommer det nyheter från den statliga energijätten. Vatttenfall ska investera upp till 1,5 miljard kr i solceller de kommande två åren. Den 1 juli startade de en affärsenhet som ska verka längs hela solcellsbranschens värdekedja. Spännande! Välkomna i branschen, önskar vi på Solect Power.

04 Jul 2017

Foto på installationen vi gjorde i förra veckan i Södra Sandby. Alltid lika skoj att starta en ny solcellsanläggning. Soliga sommarhälsningar!

30 Jun 2017

I dagarna har vi färdigställt ytterligare solcellsanläggningar åt Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag. En i Kvarteret Sirius i centrala Malmö och en på ett nytt Utekontor i Lund.

22 Jun 2017

Så var det dags att summera det första årets produktion i vår och Rödeby Elverks solcellspark i Bostorp strax norr om Rödeby. Installerad solcellseffekt är 600 kWp och produktionen blev 620 000 kWh. Härligt. Glad midsommar!

12 Jun 2017

Då kör vi entusiastiskt igång en ny vecka. Med gårdagens dokumentär i minnet känner vi glädje och stolthet att oförtrutet jobba vidare med att ställa om till ett långsiktigt hållbart och förnybart energisystem. Mycket är ännu ogjort. Se gärna dokumentären!

02 Jun 2017

I år var vi mer eller mindre tvungna att åka på Intersolar i München, världens största mässa för solenergi. Det första man möts av i mässhallarna är ett stort, stort hål, där SolarWorlds monter stått sedan tidernas begynnelse. Så nu har vi besökt solcellstillverkarnas olika montrar för första gången på sju år. Det har varit en bra resa. Nu får vi sova på saken.

26 May 2017

Idag var Solect Power tillbaka i vår första stora solcellspark för att hjälpa EON att skapa ett 100% förnybart lokalt energisamhälle i Simris. Oslagbar arbetsmiljö vid denna årstid! Trevlig helg!

24 May 2017

Allt fler som bygger nytt väljer att installera solceller, så även Riksbyggen. Här från en av våra anläggningar under uppförande i Västra hamnen i Malmö. Modernt!

22 May 2017

I lördags var vi på Energi- och miljömässa på Björkbacken i Hynnenäs. Arrangörer var Västra Torsås centerpartiavdelning i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Solen sken och det var många kunniga och intresserade besökare. För bara några år sedan visste nästan ingen någonting alls om solceller när man var på såna här arrangemang. På Björkbacken i lördags kunde jag ta det lugnt när besökarna förklarade för varandra hur det funkar och hur bra det är. En härlig dag!

18 May 2017

När man har solceller blir man dubbelt så glad när solen skiner från klarblå himmel. Grattis till alla solcellsägare! :-)