14 Aug 2018

Idag firar vår solcellsinstallation på Olofströms kommunhus 5 år! När vi läser av elproduktionen så noterar vi drygt 102 000 kilowattimmar (kWh) sedan start. Mer än 7 000 kWh över förväntat. El som i huvudsak används för kommunledningens viktiga ventilation av frisk luft. Skoj!

10 Aug 2018

För oss på Solect Power är det självklart att välja 100% biogas som drivmedel till alla våra fordon. Fördelarna är många och känslan är störtskön! Trevlig helg! :-)

12 Jul 2018

Idag är vi i tidningen. Mycket bra artikel i Blekinge Läns Tidning, köp den om ni har möjlighet. 🙂

09 Jul 2018

Idag inleder vi vår semester. Åter med full styrka den 6 augusti. Trevlig sommar!

22 Jun 2018

Goda nyheter! Idag fyller vår solcellspark i Bostorp två år. Den installerade solcellseffekten är 600 kWp och när vi läser av den totala produktionen sedan start noterar vi drygt 1 200 000 kWh. Det är riktigt bra och vi gläds lite extra då solen står som högst. 🌞☀️

21 Jun 2018

Foto ifrån Vasakronans utekontor med solcellstak. Glad midsommar alla solcellsvänner!

19 Jun 2018

Skoj när kunderna skickar kopia på sina elräkningar där summan att betala är 0 kr! Och det de har tillgodo förs över till nästa. :-)

18 Jun 2018

Ett litet tag sedan du hörde av oss. Vi hinner knappt inom kontoret emellan jobben. ;-) I förra veckan var vi bl. a. i Löddeköpinge och Fridlevstad. Soliga hälsningar!

08 Jun 2018

Solect Power får förnyat förtroende av Vasakronan i Malmö. Denna gång ska vi modernisera fastigheten Stapelbädden i Västra Hamnen. Solavskärmning av glas på söderfasaden byts till solcellspaneler och taket fylls med paneler vinklade mot öst och väst. Sammanlagd toppeffekt på 120 kWp, allt med den senaste tekniken. Att vara välkommen tillbaka är alltid vår målsättning! Nu firar vi med varsin glass. :-)

06 Jun 2018

Solenergin formligen väller in och intresset för solceller har aldrig varit större. Här ett foto på vår senaste installation i Svedala. Företaget Stråheds satsar förnybart i egen regi. #solpåjobbet

31 May 2018

Vi lever som vi lär och har såklart solceller på vårt kontor!

27 May 2018

Under de senaste två veckorna har vi jobbat med att installera solceller på Väsbyhemmet i Höganäs. Nio olika taksidor renoveras och förses med sammanlagt 300 paneler. Vädret har varit med oss hela tiden! #solpåjobbet

08 May 2018

När AAK investerar i solceller på Centralkontorets tak i Karlshamn väljer de efter noggrann utvärdering Solect Power till totalentreprenör. Vi tackar för förtroendet och planerar nu för att göra ett riktigt fint jobb!

27 Apr 2018

I denna veckan har vi installerat 322 superfina solcellspaneler på Slottsgården i Sölvesborg åt Sölvesborgshem. Med millimeterprecision!

17 Apr 2018

Solcellsboom! Branschen växer i rekordfart när allt fler vill bli solelproducenter. Kanske går det lite för fort? Solceller håller länge, och en långsiktig satsning kräver långsiktigt tänk. Så ser vi på det. En bra affär idag ger en nöjd kund imorgon. Och då blir morgondagen både bra och lönsam. Poängen? Stressa inte, utan tänk igenom din investering och vem du gör den med. Det lönar sig, både idag och imorgon.

12 Apr 2018

Solect Power, nu kända ifrån tv, hjälper Brf Lyckansberg i Växjö att förverkliga sitt solcellsprojekt. #solcellsboom

04 Apr 2018

Solect Power har i flera år varit med och stöttat ansökningar om yrkeshögskoleutbildningar till solcellstekniker eller soleltekniker. Nu har äntligen en av dessa ansökningar gått igenom. TUC som yrkeshögskolan i Jönköping heter anordnar en distansutbildning. Är du intresserad?

23 Mar 2018

Nu är företaget Miljöassistans i Hässleholm solelproducenter. Vi tackar för förtroendet och önskar lycka till!

19 Mar 2018

I fjol kom Svensk Elstandard med ny utgåva av Elinstallationsreglerna. I avsnitt 712, Kraftförsörjningssystem med fotoelektriska solceller, fanns bland annat en standardiserad skylt som ska monteras vid anslutningspunkt, elmätare och den elcentral som omriktaren är ansluten till. Det är mycket bra att ta fram en standardskylt. Det är mindre bra att man inte väljer en skylt i två färger, så man kan göra en graverad skylt. Vi ifrågasätter också att bokstäverna "PV" sänder ett förklarandets ljusa skimmer till alla svenska elektriker. (Förkortning av PhotoVoltaics, engelska för solcellsteknik.) Men nu rättar vi in oss i standardledet och skrotar våra gamla graverade skyltar.

05 Mar 2018

Svenska folkets stöd för solenergi är starkt. 81% vill satsa mer. Vi jobbar vidare!

20 Feb 2018

Fler nyheter att glädjas åt. Vår partner Rödeby Elverk uppmärksammas och vinner Karlskrona kommuns Miljöpris 2017 för satsningen i vår gemensamma solcellspark norr om Rödeby. Det gillar vi!

19 Feb 2018

Vi gläds när våra kunder uppmärksammas. Här ett reportage i Kristianstadsbladet ifrån Brf Boken i Kristianstad - ett år efter att anläggningen togs i drift. Verkligen skoj!

09 Feb 2018

Nu är vi klara på taket på Aggarpsskolan, 330 st solcellsmoduler på plats. En vecka med mycket sol på jobbet - rättvist. 🙂 Kvarstår elektrisk inkoppling. Trevlig helg!