20 Oct 2018

I veckan har vi inlett ett nytt spännande jobb åt Vasakronan. Vi kommer byta ut den befintliga solavskärmningen bestående av glasskivor till en ny med solcellsmoduler. Om du tittar noga på bilden ser du i vilken stad vi är. Trevlig helg!

08 Oct 2018

Förra veckan var vi på Ramdalaslätten och monterade solceller på ett kostall. Ett bördigt och vackert landskap med många duktiga lantbrukare som jobbar hårt för att förse oss alla med god mat av bästa kvalitet! I bakgrunden ses också vindkraftverk som snurrar fint. #solpåjobbet

19 Sep 2018

Sol på jobbet! Just nu är vi igång med en lite större installation. Totalt 808 stycken tysktillverkade kvalitetspaneler ifrån SolarWorld lyftes idag upp till taket. En härlig känsla! #sunatwork

18 Sep 2018

Skoj att kunna återvända till våra anläggningar över hela Sverige och se dem ifrån ovan. Den övre visar vår anläggning i Smygehamn och den nedre visar stadshuset i Skellefteå. #solpåjobbet

16 Sep 2018

Vi på Solect Power AB gläds då Hyllievångsskolan vinner Årets stadsbyggnadspris 2018 i Malmö. Vi fick vara med och bidra genom att designa och utföra solcellsentreprenaden. Verkligen skoj!

06 Sep 2018

Vi tänkte att det kunde vara på sin plats att förklara varför vi avböjer att montera solceller på tak av eternit. Skälet är att det är förenat med risker som är svåra att hantera. Det handlar såklart om att det är asbesthaltigt material som vid bearbetning kan andas in eller spridas men även att risken för genomtrampning kan vara stor. För dig som funderar kring detta rekommenderar vi att ta kontakt med Arbetsmiljöverket. De vill tillståndspröva varje enskilt fall.

04 Sep 2018

Muu! Igår driftsatte vi en ny solcellsanläggning på en bondgård strax utanför Sjöbo. 238 paneler på ett superfint Krav-märkt kostall. Och trots att vi tycker att solcellspaneler är vackra så måste vi tillstå att denna fina kalv är sötast!

23 Aug 2018

Denna veckan jobbar vi intensivt med vår installation hos AAK i Karlshamn. Centralkontoret ska snart generera egen el med 207 solcellspaneler på taket. Helrätt!

14 Aug 2018

Idag firar vår solcellsinstallation på Olofströms kommunhus 5 år! När vi läser av elproduktionen så noterar vi drygt 102 000 kilowattimmar (kWh) sedan start. Mer än 7 000 kWh över förväntat. El som i huvudsak används för kommunledningens viktiga ventilation av frisk luft. Skoj!

10 Aug 2018

För oss på Solect Power är det självklart att välja 100% biogas som drivmedel till alla våra fordon. Fördelarna är många och känslan är störtskön! Trevlig helg! :-)

12 Jul 2018

Idag är vi i tidningen. Mycket bra artikel i Blekinge Läns Tidning, köp den om ni har möjlighet. 🙂

09 Jul 2018

Idag inleder vi vår semester. Åter med full styrka den 6 augusti. Trevlig sommar!

22 Jun 2018

Goda nyheter! Idag fyller vår solcellspark i Bostorp två år. Den installerade solcellseffekten är 600 kWp och när vi läser av den totala produktionen sedan start noterar vi drygt 1 200 000 kWh. Det är riktigt bra och vi gläds lite extra då solen står som högst. 🌞☀️

21 Jun 2018

Foto ifrån Vasakronans utekontor med solcellstak. Glad midsommar alla solcellsvänner!

19 Jun 2018

Skoj när kunderna skickar kopia på sina elräkningar där summan att betala är 0 kr! Och det de har tillgodo förs över till nästa. :-)

18 Jun 2018

Ett litet tag sedan du hörde av oss. Vi hinner knappt inom kontoret emellan jobben. ;-) I förra veckan var vi bl. a. i Löddeköpinge och Fridlevstad. Soliga hälsningar!

08 Jun 2018

Solect Power får förnyat förtroende av Vasakronan i Malmö. Denna gång ska vi modernisera fastigheten Stapelbädden i Västra Hamnen. Solavskärmning av glas på söderfasaden byts till solcellspaneler och taket fylls med paneler vinklade mot öst och väst. Sammanlagd toppeffekt på 120 kWp, allt med den senaste tekniken. Att vara välkommen tillbaka är alltid vår målsättning! Nu firar vi med varsin glass. :-)

06 Jun 2018

Solenergin formligen väller in och intresset för solceller har aldrig varit större. Här ett foto på vår senaste installation i Svedala. Företaget Stråheds satsar förnybart i egen regi. #solpåjobbet

31 May 2018

Vi lever som vi lär och har såklart solceller på vårt kontor!

27 May 2018

Under de senaste två veckorna har vi jobbat med att installera solceller på Väsbyhemmet i Höganäs. Nio olika taksidor renoveras och förses med sammanlagt 300 paneler. Vädret har varit med oss hela tiden! #solpåjobbet

08 May 2018

När AAK investerar i solceller på Centralkontorets tak i Karlshamn väljer de efter noggrann utvärdering Solect Power till totalentreprenör. Vi tackar för förtroendet och planerar nu för att göra ett riktigt fint jobb!

27 Apr 2018

I denna veckan har vi installerat 322 superfina solcellspaneler på Slottsgården i Sölvesborg åt Sölvesborgshem. Med millimeterprecision!

17 Apr 2018

Solcellsboom! Branschen växer i rekordfart när allt fler vill bli solelproducenter. Kanske går det lite för fort? Solceller håller länge, och en långsiktig satsning kräver långsiktigt tänk. Så ser vi på det. En bra affär idag ger en nöjd kund imorgon. Och då blir morgondagen både bra och lönsam. Poängen? Stressa inte, utan tänk igenom din investering och vem du gör den med. Det lönar sig, både idag och imorgon.

12 Apr 2018

Solect Power, nu kända ifrån tv, hjälper Brf Lyckansberg i Växjö att förverkliga sitt solcellsprojekt. #solcellsboom