Solcellsinstallationer med goda effekter

Sedan 2009 har vi sålt och installerat solcellslösningar på väggar, tak och i solcellsparker som idag genererar el. Över 95 procent av våra kunder är fastighetsbolag eller andra större bolag eller fastighetsinnehavare, och vi tar oftast hela ansvaret i en totalentreprenad. Hör gärna av dig, så berättar vi mer om produktionsresultat för både anläggningar med längre drifttider och nya, med den senaste tekniken.

Vår vision är en solcellsdriven värld, vilket gör att vi alltid optimerar varje anläggning ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart perspektiv. Allt ska vara rätt och våra installationer ska bara ha goda effekter, för alla inblandade. Då är vi alltid välkomna tillbaka – och världen får fler solceller.

Nedan hittar du ett litet urval projekt vi utfört.

SIMRIS

Sveriges första solcellspark.

Redan år 2012 byggde vi vår första solcellspark. Det var den första och största i Sverige. Österlenvind AB var kunden och platsen den är byggd på heter Simris. En fantastiskt vacker södersluttning med de allra bästa förutsättningarna nära havet.

1 804 solcellspaneler med en total solcellseffekt på 442 kW monterades på stativ som pålats ned i marken. Byggtiden var ca 5 veckor. Den korta byggtiden möjliggjordes genom rigorösa förberedelser under projekteringen. Efter mycket hårt arbete i tufft väder togs anläggningen i drift den 21 december.

Sedan dess har vi byggt flera solcellsparker, bland annat Solar Park i Helsingborg och på Reningsverket i Höganäs.

STAPELBÄDDEN

Vasakronan utvecklar sina fastigheter

När Solect Power fick uppdraget att modernisera fastigheten Stapelbädden i Västra Hamnen var det vårt sjätte uppdrag till Vasakronan i Malmö.

I detta projekt byttes solavskärmning av tjocka glasskivor på söderfasaden ut mot fina solcellspaneler och taket fylldes med paneler vinklade mot öst och väst. Allt med den senaste tekniken.

Glas/glas-paneler på fasaden som ger el vid belysning på både fram- och baksidan. Och på taket använde vi halvcellspaneler med högre effekt. Sammanlagd toppeffekt på 120 kW. Snyggt och effektivt!

Att vara välkommen tillbaka är alltid vår målsättning!

Malmö live konserthus

Världsklass på både akustik och solceller

Malmö Live är ett stadskvarter innefattande konserthus, kongresscenter, hotell, samt flera byggnader med bostäder och kontor. Det är idag ett landmärke i Malmö och det i särklass största bygget som Solect Power varit på. Projektets totala miljardbudget har manglats i media.

Solcellsanläggningen finns på taket till den stora konsertsalen där Malmö Symfoniorkester huserar. Taket är täckt med sedum runt om solcellsinstallationen. Vackert – inte sant?

Toppeffekten är på 69 kW. Växelriktarna finns monterade i ett fläktrum i omedelbar anslutning till taket. Webuppkoppling, elcertifikatmätning och en inomhusdisplay ingår också.

Vi var imponerade av Skanskas personal och kultur. Noggrant, lösningsorienterat ledarskap med fokus på samordning och säkerhet i alla led. Där trivdes vi!

Och sedan dess har vi gjort flera projekt tillsammans med Skanska. Till exempel Omtankens hus, Kronodal i Höllviken och Aggarpsskolan i Svedala, för att nämna några.

Scroll to top